📈Server Shop

Hlavní serverový obchod

Jak funguje náš servershop?

Náš servershop funguje jako určitý globální trh, který stanovuje hodnotu jednotlivých itemů na základě nabídky a poptávky na trhu, tedy od reálných hráčů. Shop má určitou virtuální skladovou zásobu, u ní je určený medián, což je optimum stavu skladu dané položky.

K tomuto mediánu je přiřazena i optimální cena za každou položku. Jakmile se zmnění virtuální skladová zásoba dané položky, vznikne vůči mediánu a optimální ceně odchylka a dojde k výpočtu nové ceny.

Zjednodušeně platí, že pokud položku hráči kupují, její cena postupně roste, pokud hráči prodávají, její cena postupně klesá. U výkupní ceny je to však obráceně, pokud hodně hráčů prodává, výkupní cena položky klesá, pokud hráči hodně nakupují, výkupní cena roste.

Výpočet je založen na vzorci: Cena = (Medián skladu * Optimální hodnota) / Reálný stav skladu)

Obchod nemůže být nikdy vyprodán.

Jak funguje výkup, proč některé položky shop nevykupuje?

Do shopu můžete prodávat řadu položek, shop vykupuje pouze itemy, u kterých mu to dává ekonomicky smysl, tedy chová se reálně jako obchodník, nevykupuje položky, které se dají jednoduše farmit, jelikož jejich hodnota je minimální. Shop dále nevykupuje některé drobnosti, u kterých se výkup nevyplatí.

U některých položek může mít shop rovněž limit pro výkup, vázaný na osobu a určité časové období.

Jak funguje stabilizace té skladové zásoby?

Shop stabilizuje svojí skladovou zásobu jednak tím, jak jednotliví hráči nakupují / prodávají, ale dále i automaticky, importem a exportem zboží, tedy zjednodušeně, u položek, kde má přebytek po čase zboží automaticky odprodává serveru aby postupně mířil zpět k mediánu, u zboží kde má nedostatek naopak zase dokupuje směrem k mediánu.

Jaké jsou příkazy k shopu ?

/sell all - prodá celý inventář

/sell hand - prodá item v ruce

/shop - otevře shop

Jak funguje shop s bannery / s hlavami?

V obchodě s bannery si můžete vytvořit vlastní banner dle libosti a následně ho zakoupit. U bannerů se cena odvíjí od složitosti výroby banneru, ceny jsou však v tomto případě fixní.

V obchodě s hlavami lze vyhledat a nakoupit řadu hlav s různými motivy. Tyto hlavy nejde získat ve hře, proto se jedná o poměrně drahé itemy.

Daň

Daň v tomto případě serveru odvádí servershop, nikoliv hráč.

Last updated