⚖️Vesničani

Vesničani fungují na stejném principu, jako při Vanille, nicméně s několika úpravami.

  1. Šance na nakažení vesničana

Šance na nakažení je oproti vanilla hardcoru snížená, aby hra byla reálně hardcore a ne easy-farm, na 60%, nicméně, je to stále více, než je ve vanille na úrovni normal. Dále je 1% šance, že vesničan při léčbě umře.

  1. AI a obchodníci

Z důvodu úspory náročnosti velkých villager farem se po přidělení workstation vesničanovi automaticky vypne jeho AI. To znamená, že vesničan se nehýbe a nemůže být napaden nebo nakažen. Pokud chcete vesničana opět nechat "ožít", je potřeba kliknout, buď například emeraldem, nametagem apod.

Toto pravidlo se aplikuje pouze pokud je vyšší počet vesničanů blízko sebe, tedy vztahuje se primárně na villager farmy a další větši projekty s vesničany.

  1. Obchody

Některé velmi nevýhodné vanilla obchody jsou ze strany serveru omezeny, z důvodu zachování realistické a náročnější ekonomiky serveru.

  1. Limitace na chunk

Jako všechny entity, i vesničané jsou limitováni na chunk z důvodu lagování chunků přemírou entit, v jednom chunku může být maximálně 35 vesničanů, což je více než dostatek. Při vyšším počtu nepůjde vesničany množit ani přidávat, při hrubém porušení limitu server nadbytečné vesničany automaticky smaže.

Last updated